Wel of niet fluoride?

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 09:15

Fluoride helpt om de tanden en kiezen extra te beschermen. Nodig? Als jij een topper bent in plaque verwijderen en maximaal 7 eet- en drinkmomenten hebt, dan kan je ook zonder fluoride een gaatjes-vrije-toekomst hebben.

Het probleem met gaatjes is dat je pas last krijgt als het te laat is. Bovendien bij het gebruik van tandpasta zonder fluoride verloopt het gaatjesproces veel sneller.

Plaque is een neverending story

Plaque begint alweer met ontstaan, zodra je klaar bent met je mondverzorgen. Plaque is daarom ook een neverending story. Een dagje overslaan of even wat minder dat is niet zo handig.

 Zolang je niet goed bent in deze plaque verwijdering of misschien wat laks bent dan zou ik nog even kiezen voor fluoride. En ga investeren om die topper te worden.

Nog een voordeel!

Fluoride zorgt ervoor tanden & kiezen minder gevoelig zijn als de pH bij een eet- en/of drinkmoment daalt. Daardoor wordt het glazuur of dentine minder aangetast.

Verder zorgt fluoride ervoor dat plaque langzamer opbouwt. Want de eiwitten vanuit ons speeksel hecht minder goed en spoelt sneller weg door ons speeksel.

Dus bepaal voor jezelf wat jij nodig hebt om je mond stralend gezond te houden en om realiteit te maken van die gaatjes-vrije-toekomst!