Waarom ga jij op controle bij de tandarts?

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 09:15

Vroeger ging iedereen twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Het ziekenfonds bepaalde dat om zo je kosten vergoed te krijgen.

Met de huidige wetgeving en bekostiging bepaal jij het helemaal zelf. Dus de vraag is waarom ga jij naar de tandarts?

Wat is jouw risico?

Je tandarts zal jouw mondgezondheid bepalen en het risico dat je hebt op een ongezonde en/of kapotte mond. Iets wat we natuurlijk allemaal willen voorkomen.

Je risico wordt gebaseerd op je verleden en het heden. Waarbij gekeken wordt naar veranderingen m.b.t. je tanden & kiezen en het tandvlees.

Bij je tandvlees wordt gekeken naar de kleur en of het bloed bij aanraken. Verder wordt er ook gekeken of je tandsteen hebt.

Het verleden is een garantie voor de toekomst

Je resultaten bij beleggen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Dat is het wel bij je mondgezondheid. Want een goede voorspeller voor gedoe in de toekomst is de hoeveelheid gedoe die je hebt gehad.

Dus heb je veel vullingen als kind gekregen? Dan zal je ook veel vullingen houden. Gelukkig kan je het proces wel beïnvloedden. Dus wil jij minder gedoe bij de tandarts? Denk eens na over waarom jij naar de tandarts gaat en wat je risico is.

Wil je de regie in eigen hand pakken en je risico drastisch verlagen en dus minder gedoe? Boek dan jouw ticket voor expeditie stralend gezonde mond!

Je bent van harte welkom!