Hoe zie je nu dat al je moeite loon?

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 09:16

Je poetst 2x per dag je tanden met een dure elektrische tandenborstel en je stokert elke dag en toch heb je nog tandsteen.

Wat heeft het dan voor zin? Een logische vraag. Als je alleen je oordeel baseert op wel of niet hebben van tandsteen is doe je jezelf te kort.

Tandsteen is plaque die is gecalcifiseerd

De kans dat plaque tijd krijgt om door het speeksel in ons mond te calcifiseren is enorm. Zo is de onderkaak een soort ondiep zwembad waar de randen van onze tanden en kiezen continue in staan.

Bovendien is plaque een neverending story, dus de kans is heel groot dat jij wel een keer tandsteen hebt.

Hoe herken je gezond tandvlees?

Tandsteen is ruw en irriteert het tandvlees, waardoor het ontstoken kan raken. Bovendien is het ruw dus een mooie landingsplek voor plaque om aan te hechten. Dat is ook de reden dat je tandsteen weg wil hebben of tot een minimum wil laten ontstaan.

Toch kan je tandsteen hebben en gezond tandvlees! Gezond tandvlees herken je aan de roze kleur. Het ligt strak tegen de tanden en kiezen aan en heeft een stippeleffect (lijkt een beetje op een sinaasappelschil).

Wil jij meer weten? Dan is de expeditie echt is iets voor jou. Je leert niet alleen wat en hoe, vooral ook het verhaal er achter.