De redenen waarom het lukt je ook gewoon niet gaat lukken!

Gepubliceerd op 24 maart 2022 om 09:15

Vul zelf maar in wat je niet lukt. Stokeren? Elke dag 2x tandenpoetsen? Goed tandenpoetsen? Meer water drinken? Minder snoepen?

Er zijn verschillende redenen waarom het ons niet lukt om gezonde gewoontes te ontwikkelen. In dit blog behandelen we reden nummer 1.

#Reden nummer 1

De eerste reden waarom we falen is omdat we nog niet volledig onze commitment hebben uitgesproken. We weten wel dat het verstandig is om…., maar zijn nog niet bereid om de prijs te betalen om te veranderen.

Je kunt het motivatie noemen of doorzettingsvermogen.  Eigenlijk zijn we gewoon nog aan het wikken & wegen.

Als we dan kijken in welke fase van verandering we dan zitten, zitten we in fase 2, de comtemplatiefase. We zijn ons bewust dat we misschien wel een probleem hebben en hier zelf verantwoordelijk voor zijn. We willen wel veranderen, maar weten niet hoe of hebben de overtuiging dat ons dat gewoon nooit lukt.

Een verandering is wel mogelijk binnen 6 maanden

Door niet direct in het diepe te springen maar het anders aan te pakken zou je toch succesvol kunnen zijn binnen 6 maanden. En het gaat toch uiteindelijk dat we de eindbestemming bereiken duurzaam!

Ga dan eens op zoek naar iemand die je kan helpen. Vraag andere mensen uit je omgeving of zij nog tips hebben?

Schrijf je in voor mondpraatjes en ontvang elke maandag ochtend tips en tricks om je mond stralend gezond te maken. Gewoon om te zien wat jij allemaal zelf kan bereiken!

In de volgende blogs komen de andere redenen aanbod!