Het is lente in de ogen van de tandartsassistente…

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 09:15

Het is lente geworden. Tijd om je mond een boost te geven en klaar te maken voor de rest van het jaar.

De eerste groene blaadjes komen weer aan de bomen. Tijd voor een nieuw begin. De lente staat dan ook voor vernieuwing.

Een goed moment voor gezonde gewoontes

Traditioneel is 1 januari het moment om nieuwe gezonde gewoontes te ontwikkelen. Toch is de komst van de lente ook een goed moment om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

Tijd om datgene wat je niet meer dient af te schudden. De oude blaadjes op te ruimen in de tuin. Ruimte te maken voor datgene wat je nu belangrijk vindt. De lucht ruikt weer fris en het is fijn om de ramen te openen.

Een uitgelezen kans om plaque in alle hoekjes en gaatjes te verwijderen uit je mond, zodat je speeksel weer overal langs kan gaan om je tanden en kiezen te beschermen. Een nieuwe tandenborstel. De stokers en ragers ontdoen van stof.

Een goed begin is het halve werk

Weet je hoe je precies de plaque effectief weghaalt in je mond? Ben jij je bewust waarom plaque eigenlijk je tegenstander is om je mond stralend gezond te maken?

Kennis is macht en macht is controle. Je kunt ook de regie zelf krijgen over je mondgezondheid. Je tandarts is dan niets anders dan jouw ogen die daadwerkelijk kan bekijken hoe stralend gezond het is en je tips geven om het gezonder te maken.

 

Beter worden zonder ziek te zijn is zoveel leuker!

 

Kan jij nog wat hulp gebruiken? Misschien is de online expeditie dan iets voor je. Klik hieronder voor meer informatie!