Waar sta jij in op de ladder van verandering?

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 10:12

Veranderen gaat in fasen. En tussendoor struikel je nog een paar keer. Dit wordt ook wel het ‘stages of change’ genoemd van Prochaska.

De vraag is natuurlijk waar sta jij? Want niet in elke fase kijk je uit naar duurzame verandering. Bij sommige fasen lijkt de bestemming stralend gezonde mond oneindig ver weg!

Geen short cut

De kortste route naar de top, de eindbestemming is de route van continue in beweging blijven. Er is geen kortere route en afsnijden werkt vertragend. Eigenwijs zijn is helpt niet altijd!

Kleine stappen werken sneller dan grote reuze sprongen. Je bent minder moe en bereikt die gaatjes-vrije-toekomst met meer energie!

Trots en zelfvertrouwen

Aankomend op de top zal je verbaasd zijn. Ineens is het zover, je was je niet zo bewust meer. De acties om je mond stralend gezond te houden zijn gewoon geworden en verbazing zijn het gevolg.

Trots en zelfvertrouwen, want je droomde stiekem van deze prestatie, maar dacht dat het nooit voor je weggelegd was. De route is niet onmogelijk. Ook niet voor jou. Bepaal eerst waar je nu staat en vandaar uit ga je verder! Steeds stapje voor stapje.

Nieuwsgierig? Luister dan nu snel de podcast over dit onderwerp en ontdek waar je staat!