Wat vind jij?

Gepubliceerd op 1 juni 2021 om 09:13

Als ik tandsteen heb, dan faal ik blijkbaar! Mee-eens of niet? 

Tja, het ligt er denk ik aan hoe je er naar kijkt of naar wil kijken. Kijk je vanuit het perspectief van plaque verwijderen, dan is het antwoord inderdaad dat je nog niet goed genoeg de plaque verwijderd. Als je kijkt vanuit het perspectief ontwikkelen, groeien en beter worden. Dan faal je zeker niet. Dan ben je volgens mij goed op weg.



In beide situaties is er dus nog ruimte voor verbetering. Maar zeg eens eerlijk, bestaat perfect? En is het erg om hulp te mogen hebben van de mondhygiënist of preventie-assistent?



Wat is voor jouw belangrijk? Het 100% “zelluf” doen? Of ligt de focus op een stralend gezonde mond? Wil je zo min mogelijk geld uitgeven?



Plaque is een neverending story. Dat maakt het extreem uitdagend om alle plaque voldoende te verwijderen, voordat het tijd heeft gekregen om te transformeren in tandsteen. Als het alleen tandsteen en aanslag weghalen is, zie ik als een logisch onderdeel om je mond gezond te houden. Het hoort er net zo bij als tandenpoetsen en stokeren.



En ja, ik verdien aan jouw mate van onkunde. Toch streven mijn team en ik dagelijks om onszelf overbodig te maken. En ooit is het zover. De eerste stap om dichterbij te komen is “beter te worden, zonder ziek te zijn!”



Tandsteen is een risicofactor op tandvlees-ontstekingen. Door tandsteen op tijd te verwijderen, houdt je je mond stralend gezond. Het interval is voor jou en mij anders. Wil jij het interval vergroten, dus minder snel tandsteen ontwikkelen? Ik daag je uit!



Pas een van de onderstaande tips elke dag voor een hele week uit:
1.     Poets bewust je tanden en kiezen en kijk daarbij continue in de spiegel.
2.     Kleur met kleurtabletten je tanden en kiezen en poets je helemaal schoon.
3.     Stoker (of rager) je tanden en kiezen, maak 5 bewegingen per ruimte.



Welke uitdaging kies jij?